Etape optimizare SEO

Etape optimizare SEO

Analiza cuvintelor cheie

Primul pas in planificarea si pregatirea campaniei SEO este analiza cuvintelor cheie specifice tipului dumneavostra de activitate. Se face analiza domeniului de activitate al firmei pentru alegerea corecta a cuvintelor cheie, urmata de amplsarea expresiilor cheie in site pentru optinerea unui efect optim.

Analiza concurentei

In aceasta etapa se analizeaza gradul de optimizare al siteuri-lor concurente si strategia folosita. Pentru analiza gradului de optimizare se tine cont de urmatorii factori: cuvinte cheie, relevanta si densitatea cuvintelor cheie, Google pagerank, vechime domeniu, link-uri interne si link-uri externe.

Optimizare seo on-page

Optimizarea on-page consta in optimizarea la nivelul codului sursa, optimizarea continului, creare texte seo, meta tag-uri, tag-urile h, tag-urile alt, densitatea cuvintelor cheie, sitemap, robots.txt, breadcrumbs, link-uri seo friendly, optimizarea imaginilor.

Optimizare seo off-page

Optimizarea off-page constituie inima si sufletul unei campanii de optimizare de succes si consta in cresterea numarului de link-uri externe catre site-ul dumneavostra. Linkurile trebuie sa fie de calitate si sa vina din partea unor surse importante, serioase si relevante.

Analiza rezultatelor

Lunar se trimit rapoarte:
–    pozitionarea pe Google pentru cuvintele cheie stabilite initial;
–    trafic lunar;
–    de unde a venit traficul;
–    dupa ce cuvinte cheie au intrat vizitatorii pe site;
–    cat timp a petrecut fiecare vizitator pe site;
–    din ce tari a fost accesat site-ul;
–    care sunt cele mai accesate pagini din site.

Cu ajutorul acestor date se analizeaza eficacitatea fiecarui cuvant cheie, se urmareste adaugarea de expresii cheie noi si o clasare cat mai buna in motoarele de cautare pentru cuvintele cheie relevante.

Etape optimizare SEO
5 (100%) 4 votes